Εφαρμογή για κινητά «Ιχνηλάτης» για αναχαίτιση επιδημίας COVID-19

Eφαρμογή Ιχνηλάτης για αναχαίτιση επιδημίας COVID-19

Για να κατεβάσετε την δοκιμαστική εφαρμογή  που ανέπτυξε το Υφυπουργείο Καινοτομίας και το Κέντρο Αριστείας RISE πηγαίνετε στο σύνδεσμο: Λήψη Εφαρμογής.

O σύνδεσμος της ιστοσελίδας του Κέντρου RISE

http://covid-19.rise.org.cy/

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του Κέντρου RISE

Η αναχαίτιση της επιδημίας COVID-19 απαιτεί ταχεία αναγνώριση ατόμων που είχαν έρθει σε επαφή με άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό, κατά την διάρκεια των προηγούμενων ημερών. Αυτό επιτρέπει την απολύμανση ή και εκκένωση όπου χρειάζεται χώρων που έχει επισκεφθεί το άτομο το οποίο νοσεί, καθώς και την ταχύτερη ιχνηλάτηση πολιτών που βρίσκονταν κοντά στον διαγνωσμένο φορέα.

Με το ήμισυ σχεδόν του παγκόσμιου πληθυσμού να φέρουν συσκευές εξοπλισμένες με συστήματα εντοπισμού GPS, μπορούν να δημιουργηθούν μονοπάτια εντοπισμού της διαδρομής ενός ατόμου κατά τη διάρκεια της μέρας. Με τον έλεγχο των διαδρομών εντοπισμού του χρήστη, μπορεί κανείς να εντοπίσει άλλους πολίτες που βρίσκονταν κοντά στον διαγνωσμένο φορέα ανά πάσα στιγμή και, εάν οι εκτεθειμένοι χρήστες αναλάβουν την κατάλληλη δράση, μπορούν να μειώσουν την εξάπλωση της μολυσματικής νόσου.

Η πρώτη πιλοτική έκδοση της εφαρμογής για κινητά στοχεύει ΜΟΝΟ σε εργαζόμενους των οποίων η φύση εργασίας δεν επιτρέπει τον κατ’ οίκον περιορισμό τους, όπως γιατρούς, νοσηλευτές, αστυνομικούς, πυροσβέστες, δυνάμεις ασφαλείας, άτομα που εργάζονται σε οργανισμούς κοινής ωφέλειας (ηλεκτρική ενέργεια, νερό, διαδίκτυο, κλπ.) και άλλους. Συμβουλεύουμε και προτρέπουμε τους υπόλοιπους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους για να σταματήσουμε την εξάπλωση της επιδημίας.

Η εφαρμογή ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ βασίζεται στο MIT project safepaths με τη συνεισφορά της XM.com