Έκθεση: «Η επανάσταση στο βιβλίο» στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου

Ο Δήμος Στροβόλου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στο Δημοτικό Μέγαρο (αίθουσα εκδηλώσεων, ισόγειο) φιλοξενείται η έκθεση «Η επανάσταση στο βιβλίο», η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στην έκθεση φιλοξενούνται περί τα 600 βιβλία, αρχειακό υλικό, μελέτες, λευκώματα, σπάνιοι τόμοι, απομνημονεύματα αγωνιστών και επετειακά αντικείμενα.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Τεχνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις.

Tα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομου Προδρόμου, του Δημάρχου Στροβόλου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, του Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις, Ανδρέα Μολέσκη, του Κοσμήτορα της Σχολής Πολιτικών και Ιστορικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις, Γιώργου Γεωργή και των μελών της Επιτροπής Εορτασμών Κύπρου 1821-2021.

Η  έκθεση θα είναι επισκέψιμη καθημερινά μέχρι και την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 από τις 8:30 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ. Το κοινό θα μπορεί να εισέρχεται από την πλαϊνή είσοδο της αίθουσας εκδηλώσεων (είσοδος παρά τα φώτα της Κληματαριάς).