Προστασία Κατοικιδίων κατά την πανδημία του κορωνοϊού

Ο Δήμος Στροβόλου σε συνέχεια ανακοίνωσης του Παγκύπριου Κτηνιατρικού Συλλόγου με ημερομηνία 6 Απριλίου, ενημερώνει το κοινό ότι σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα ζώα που έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που φέρουν τον κορωνοϊό COVID- 19 μολύνονται ή νοσούν σε τέτοιο βαθμό που να μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στον άνθρωπο ή σε άλλα ζώα.

Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες ζώων καλούνται να μην ανησυχούν, να συνεχίζουν να φροντίζουν τα κατοικίδιά τους τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και να μην τα εγκαταλείπουν.

Υπενθυμίζεται ότι τα δημοτικά πάρκα, συμπεριλαμβανομένου και του Γραμμικού Πάρκου όπως και του Πάρκου Σκύλων, είναι κλειστά για το κοινό με βάση τα κυβερνητικά Διατάγματα για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Επαναλαμβάνεται ότι όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων οφείλουν να συνοδεύουν τα κατοικίδιά τους όταν βγαίνουν έξω για περίπατο, να τα κρατούν δεμένα με λουρί, να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής και να μαζεύουν τα περιττώματα των κατοικιδίων τους με τον ενδεδειγμένο τρόπο, για διασφάλιση της δημόσιας υγείας.