Συνάντηση Δημάρχου Στροβόλου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους με την πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη δρα Ελένη Θεοχάρους

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Στροβόλου, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη δρ Ελένη Θεοχάρους, συνοδευόμενη από τον Σάββα Κωνσταντινίδη, Δημοτικό Σύμβουλο Στροβόλου και τον Ξενή Ξενοφώντος, υποψήφιο βουλευτή Λευκωσίας, μέλη του Κινήματος Αλληλεγγύη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τα υπό σχεδιασμό έργα στον Δήμο Στροβόλου, όπως και το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο Δήμος Στροβόλου δύναται να διεκδικήσει χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία.

Ο Δήμαρχος Στροβόλου επεσήμανε στην δρα Θεοχάρους ότι στο πιο πάνω πλαίσιο ο Δήμος σχεδιάζει την ανάπλαση του ιστορικού πυρήνα, η οποία σε συνάρτηση με το νέο Μουσείο Εθνομάρτυρα Κυπριανού έναντι της εκκλησίας της Παναγίας Χρυσελεούσης και τη σχεδιαζόμενη εκμετάλλευση του κτιρίου της πρώην ΣΠΕ Στροβόλου που περιήλθε στον Δήμο, πρόκειται να προσδώσουν ένα νέο χαρακτήρα και πνοή στον Στρόβολο.

Η δρ Θεοχάρους με τη σειρά της τόνισε ότι είναι υψίστης σημασίας να αναδειχθεί το έργο και η κληρονομιά του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού.

Παράλληλα, συζητήθηκε και η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέματα που αφορούν τους κατοίκους των προσφυγικών οικισμών, θέματα πρασίνου και περιβαλλοντικής ανάπτυξης όπως και άλλα τοπικά ζητήματα.

Η δρ Θεοχάρους ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Στροβόλου για την συνάντηση, υπογραμμίζοντας ότι το Κίνημα Αλληλεγγύη στηρίζει τις τοπικές πρωτοβουλίες και το όραμα του Δημάρχου για τον Στρόβολο της νέας δεκαετίας.