Χαιρετισμός σε εκδήλωση για «Δεντροφύτευση στο χώρο πρασίνου οδού Βελανιδιάς», 6/2/16

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙΣ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ) 

Φίλες και φίλοι

Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου, καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου που παρευρισκόμαστε στη σημερινή δεντροφύτευση που διοργανώνει ο Δήμος μας σε συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων και Περιβαλλοντιστών.

Ο Δήμος Στροβόλου από την ίδρυση του έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στη ανάπτυξη του πρασίνου καθότι τα δένδρα θεωρούνται πηγή ζωής για τον άνθρωπο με τα πολλαπλά οφέλη που του παρέχουν .

Τα δένδρα και γενικότερα το πράσινο είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες που συμβάλλουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος γιατί απελευθερώνουν στη ατμόσφαιρα τεράστιες ποσότητες οξυγόνου και απορροφούν το διοξείδιο άνθρακα.

Τα φύλλα των δένδρων λειτουργούν ως φίλτρα της ηλιακής ακτινοβολίας  συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας ιδιαίτερα στις αστικές περιοχές. Επίσης με τα φύλλα τους συγκρατούν τα σωματίδια των αιωρουμένων ρύπων  που εκπέμπονται από τα αυτοκίνητα.

Εκτός  των πιο πάνω τα δένδρα συνεισφέρουν στη μείωση της ηχορύπανσης των πόλεων, στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου, στη βελτίωση του αστικού τοπίου και στη χαλάρωση και ηρεμία των ανθρώπων.

Η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη, η τεράστια αύξηση των αυτοκινήτων, και η μόλυνση της ατμόσφαιρας με βιομηχανικούς και άλλους ρύπους καθώς και η αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος επιτάσσουν την άμεση λήψη μέτρων για να προστατέψουμε και βελτιώσουμε το περιβάλλον που ζούμε.

Ο Δήμος Στροβόλου για να βελτιώσει τις συνθήκες των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στη πόλη του, έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του πρασίνου φυτεύοντας πολλές χιλιάδες δένδρα. Έχει δημιουργήσει πάρκα σε όλες τις περιοχές του Στροβόλου στα οποία βρίσκουν  διέξοδο για ξεκούραση και αναψυχή δημότες όλων των ηλικιών .

Πρόθεση του Δήμου είναι όπως αναπτύξει ακόμη περισσότερο το πράσινο της πόλης μας ώστε να συνεχίσει να κατατάσσεται ανάμεσα στους πράσινους Δήμους και να συνεχίσει να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των δημοτών του. Στόχος μας είναι όπως σταδιακά και μέσα στις οικονομικές μας δυνατότητες να δενδροφυτεύσουμε και άλλους μη αξιοποιημένους χώρους πρασίνου.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων και Περιβαλλοντιστών Βουλευτή και Φίλο Γιώργο Περδίκη για την πρωτοβουλία του στη συνδιοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.  Η ενέργεια αυτή, ελπίζουμε να βρει και άλλους μιμητές.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που συμμετέχετε στην σημερινή εκδήλωση, καθώς και το προσωπικό του Δήμου που έχει συμβάλει για την επιτυχή διοργάνωση της.

4 Φεβρουαρίου 2016