Χαιρετισμός σε Έκθεση φωτογραφίας του Ζαχαρία Ζαχαριάδη, 23/2/16 – Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου

Προσφωνήσεις

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητά μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Δήμου Στροβόλου 

Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα να παρευρεθώ και να χαιρετίσω την Έκθεση Φωτογραφίας του φίλου Ζαχαρία(Ρούλη) Ζαχαριάδη, μέλος του Φωτογραφικού Ομίλου και τέως Προέδρου του Ομίλου.

Γεννημένος στη Λάρνακα, ο Ζαχαρίας (Ρούλης) αποφοίτησε από την Αμερικανική Ακαδημία και ακολούθως ολοκλήρωσε τις σπουδές του στον Κλάδο των Ηλεκτρονικών και Τηλεπικοινωνιών στο Regent Polytechnic School του Λονδίνου. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, εργάστηκε στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, αρχικά ως Τεχνικός Επιθεωρητής και ακολούθως ως Μηχανικός στα τηλεοπτικά στούντιο.

Η φωτογραφία υπήρξε πάντα μέρος της ζωής του Ζαχαρία (Ρούλη), ως ευχάριστη ενασχόληση στις ελεύθερες ώρες του. Μετά τη συνταξιοδότησή του ασχολήθηκε πλέον συστηματικότερα με τη φωτογραφία. Είναι μέλος του Φωτογραφικού Ομίλου Στροβόλου από το 2005 και υπήρξε πρόεδρός του την περίοδο 2007-2011, όπου εργάστηκε με ζήλο και υπευθυνότητα για την ευημερία και πρόοδο του Ομίλου. Στον Φωτογραφικό Όμιλο ο Ζαχαρίας (Ρούλης) είχε την ευκαιρία να αναπτύξει περαιτέρω το ταλέντο και τις δεξιότητές του στη φωτογραφία, γεγονός που αποδεικνύεται από τις πολλές διακρίσεις και βραβεία που έχει λάβει σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς. Από το 2011 μέχρι σήμερα ο Ζαχαρίας (Ρούλης) εξακολουθεί να είναι ενεργό και δραστήριο μέλος του Ομίλου, δίνοντας διαλέξεις και παρουσιάζοντας φωτογραφίες του προς συζήτηση.

Πάντα χαμογελαστός και ευγενικός, πρόθυμος να βοηθήσει με κάθε τρόπο, ο Ζαχαρίας (Ρούλης) δίνει πάντα το παρόν του στις εκδηλώσεις του Ομίλου.

Η έκθεση που παρουσιάζεται απόψε αποτελεί το έργο των τελευταίων δέκα ετών, την περίοδο δηλαδή της σοβαρής ενασχόλησής του Ζαχαρία (Ρούλη) με τη φωτογραφία. Η έκθεση παρουσιάζει τις εμπειρίες και τα βιώματά του στον Φωτογραφικό Όμιλο, όπως έχουν συλληφθεί μέσα από τον φακό του… Εικόνες όμορφες, νοσταλγικές, με χαρακτηριστική την ηρεμία που διακατέχει τον δημιουργό τους…

Συγχαρητήρια στον Ζαχαρία (Ρούλη) για τις δημιουργίες του και το ταλέντο του.

Συγχαρητήρια αξίζουν, όμως και στον Φωτογραφικό Όμιλο για τη δράση και τις συνεχείς επιτυχίες των μελών του.

Ο Δήμος Στροβόλου και το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου θα είναι πάντα αρωγοί σε τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες.

Ας απολαύσουμε την έκθεση.